AÖL REHBER

acik lise kredi bilgisi ogrenme

Açık Lise kredili sistem nedir? Açık Lise kredi bilgilerini nasıl öğrenebiliriz? Açık Lise kredili sistemde sınıf geçme varmı dır? Tüm bu soruların cevabını yazımız da bulabilrceksiniz. Lütffen okumaya devam edin.

Aşağıdaki hesaplama aracını kullanarak Açık Lisden mezun olmak için kaç krediye ihtiyacınız olduğunuı öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki forma şuan ki mevcut kredinizi girin ve hesapla butonuna basın. Hesaplama aracı size eksik kredinizin ne kadar olduğunu gösterecektir.

 

Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Açık Öğretim Lisesin de sınıf sistemi yoktur. Bunun yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci örgün eğitimde bulunduğu gibi 1. Sınıfta ya da 2. Sınıfta ya da 3. Sınıfta yada 4. Sınıfta okuyorum yerine, 1. ,2. ,3. ,4. ,5. ,6. ,7. ya da 8. Dönemde okuyorum diyebilir. 
Öğrenci 8 dönem sonucunda mezuniyet kredisine ulaştığı zaman mezun olur. 8 dönemdede bitiremezse, bitirinceye kadar devam eder. Açık Öğretim Lisesini 2,5 senede bitirme imkanınız vardır.

Açık Lisede Örgün eğitimde ki sınıfların karşılığı şu şekildedir;

Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir.
Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.
Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir.

 

Açık Lise sisteminde öğrenci verilen dersin kredisini kazanır. Veremediği dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız bulunduğu dersi yeniden alır ya da muaf bulunduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden diğer bir ders alır. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken mecburi ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en çok toplam 35 kredilik ders alabilirler.

Bir dönemde imtihanına girilip başarısız olunan mecburi ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak mecburi derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma mecburiliği kalkar. Fakat bu öğrenciler gerekli kredi sayısını toplayamadığı takdirde isterlerse, muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler.

AÖL Giriş Kredi Bilgilerini Öğrenmek için Tıklayınız

Açık Liseye yeni başlayan ve alansız olarak kaydı oluşturulan öğrenciler için mezuniyet kredisi 192 kredidir. Bu öğrenciler bir devrede maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden müracaat yapan öğrenciler geçtiği derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

AÖL Çıkmış Soruları çözmek için tıklayınız..

Açık Lisede sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği taktirde mezun oluncaya kadar hayat boyu okuyabilir.

Açık Lise Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip oldukları bütün haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesinde mezun olan öğrenciler YGS ve LYS sınavlarına girebilirler. Halen okuyan öğrenciler ise, YGS müracaat tarihinde en az 6. dönemdeyse ve en az 102 kredisi varsa, YGS ve LYS sınavlarına müracaat edebilirler.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri okurken askerliğini tecil ettirme hakkına sahiptirler.

Detaylar için tıklayınız

Mezun olan öğrenciler ve Üniversite kazanmış öğrenciler de askerliğini tecil ettirme haklarına sahiptirler.

 

Açık Lise öğrencileri Puanını tutturabildiği Üniversitelerin bütün Fakültelerinde okuyabilirler. (Mühendislik, Tıp, Hukuk, İşletme vs..)

Açık Lise öğrencileri de YGS ve LYS imtihanlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. 

Açık Lise mezunlarının diplomalarında, mezun oldukları okul alanında “Açık Öğretim Lisesi”, MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesi mezunlarının diplomalarında ise mezun oldukları okul alanında “Mesleki Açık Öğretim Lisesi” yazmaktadır. 

Açık Lise öğrencileri eğitimlerine devam ederlerken KPSS sınavlarına da girebilmektedirler. 

Ocak, Mayıs ve Temmuz ayında olmak üzere Senede üç defa sınav yapılır. 
 

NOT: 3. Dönem sınavlarına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri ve üç oturum şeklinde yapılır. 

İlk oturum saati sabah 09:30, 
ikinci oturum saati ise öğleden sonra saat 14:00’tür. 
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında  öğrencilere her oturum süresi olarak 180 dakika verilir.

Açık Öğretim Liseai sınavlarında her ders 4 şıklı toplam 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap verilmesi ve 45 puan alınması gerekir. 
Açık Lise sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.

 

Diğer yazılarımız:

AÖL Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

Açık Lise Muaf Ders Ne Demek?

AÖL Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Açık Lise Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Açık Liseye Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?


 

4.5454545454545 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Derecelendirme: 4.55 (22 Oylar)