AÖL REHBER

aol sinav giris yerleri

Açık Lise 2. dönem sonu sınav giriş yerinizi nasıl öğreneceğinizi bu yazımızda anlatacağız. AÖL sınav giriş belgenizi nasıl alacağınız konusunu da yazımızda bulacaksınız. AÖL 2. dönem sonu sınavları 18-19 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak. AÖL 2. dönem sınavı giriş yerleri ise 14 Mart 2017 tarihinde açıklanacak. Bu tarihten itibaren aol.meb.gov.tr adresine girerek sınav giriş belgenizi almanız gerekmektedir. Açık Lise sınavlarına nasıl hazırlanılır? AÖL Sınavlarında nelere dikkat etmeniz gerekiyor?  Detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Açık Lise 2. dönem sonu sınav giriş yerleri ile ilgili bütün ayrıntıları yazımızda bulacaksınız.Ayrıca daha önce Açık Lise sınavlarında çıkmış sorularada ulaşabilirsiniz.

M.E.B. AÖL 2. dönem sonu sınav giriş yerlerini 14 Mart 2017 tarihinde açıklayacak. Belirtilen tarihte AÖL sistemine giriş yaparak sınav giriş yerinizi ve hangi derslerden sınava gireceğinizi öğrenebilirsiniz. AÖL 2. dönem sonu sınavlarına girebilmeniz için aol.meb.gov.tr adresine girerek sınav yerinizi öğrendikten sonra sınav giriş belgenizi mutlaka almanız gerekmektedir. Sınav giriş belgesi nasıl alınır başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.  

Lise diploması almak için dışarıdan okuyan Açık Lise öğrencileri 2. dönem sonu sınavlarına 18-19 Mart 2017 tarihinde gireceklerdir.SInava bir kaç gün kala 14 Mart 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sınav giriş yerlerini açıklayacak. Sınav giriş yerleri açıklandığında aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak AÖL sistemine öğrenci numaranız ve size özel şifrenizle girebilir ve sınav giriş yerinizi öğrenebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi de AÖL sistemi üzerinden almanız gerekiyor. Çünkü Sınava giderken sınav giriş belgenizin yanınızda olması gerekiyor.

Açık Lise 2. dönem sonu sınav giriş yerinizi öğrenmek ve sınav giriş belgenizi almak için tıklayınız.

 

Açık Lise sınavlarına hazırlanırken daha önceki sınavlarda çıkmış sorularıçözmenizde fayda vardır. AÖL sınavlarında her ders için 4 şıklı 20 soru sorulmaktadır. 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavda her sorunun değeri 5 puandır. Yani bir dersten başarılı olmak istiorsan 10 soruyu doğru cevaplamış olman gerekiyor.

Merak edilen diğer bir konu da yanlış verilen cevapların doğru cevapları etkileyip etkilemediğidir. Hemen cevabını verelim. Yanlış verdiğiniz cevaplar doğru devapları götürmez. O yüzden cevabını bilmediğiniz bir soru ile karşılaştığınızda size en mantıklı gelen şıkkı işaretlemenizi öneriyoruz.

 

Açık Lise Sınavları Bilmeniz Gerekenler?

1- AÖL öğrencileri sınav giriş belgelerinde yazan sınav yeri ve salonunda sınava girmek zorundadır.

2- Sınav giriş belgesinde yazan açıklamalar iyi okunmalı ve sınav esnasında kurallara harfiyyen uyulmalıdır.

3- Seçtiğiniz derslerden sınava gireceksiniz. Eğer kayıt yeniledikten sonra ders seçimi yapmadıysanız sistem tarafından otomatik olarak sizin adınıza atanan derslerden sınava gireceksiniz.

AÖL Sınavı Yedek Salonda Kimler Sınava Alınır?

Geçerli mazereti olan ve bunu belgelendiren adaylar sınav giriş belgelerinde yazan sınav merkezlerinde sınava giremeyecekleri için, İl ve ilçelerdeki sınav yürütme merkezlerine başvurarak sınav binalarında oluşturulan yedek salonlarda sınava girebilirler. Peki hangi mazeretler geçerlidir?

1- Askere gitme

2- Cezaevine girmiş olma

3- Zorunlu yapılan ikamet değişikliği ( tayin, deprem, sel gibi doğal afetler nedeniyle)

4- Sağlık sorunları ( raporlandırmak gerekmektedir)

NOT: Basit nedenler veya geçersiz mazeretler bildirenlerin başvuruları reddedilmektedir.

AÖL sınavlarıyla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı yönergeye göre yapılmaktadır. 

İletişim Bilgileri :

Gölbaşı Kampüs Telefonları:

(0312) 497 40 00

          497 40 90

e-posta : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Genel Müdürlük :

(0312) 413 30 65

 

 

 

 

 

Açık Lise Sınavında Gerekli Belgeler Nelerdir?

Öğrenciler AÖL sınavına giderken yanlarına sınav giriş belgelerini ve fotoğraflı nüfus cüzdanlarını almak zorundadırlar. Ayrıca kurşun kalem, kalem tıraş, silgi de almaları gerekiyor çünkü sınavda verilmeyecektir.

Önemli bir not pasaport ve ehliyette nüfus cüzdanı yerine geçebilmektedir.

 

AÖL Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor?

MEB öğrencilerin sınavlara rahat bir şekilde hazırlanabilşmesi için bazı interaktif sistemleri devreye soktu. Bunlar; internet, TV ve radyo yayınları. Siz de hem bu sistemlerden sınava hazırlanabilri hemde web sayfamızda yer alan ders notlarına, online testlere ve daha önce çıkmış sorulara ulaşacak sınava etkin bir şekilde hazırlanabilirsiniz.

Açık Lise sınavına hazırlanırken faydalanabileceğiniz kaynaklar 2017 :

  • Açık Lise ders kitaplarından çalışabilirsiniz. (Kitapları AÖl kitap dağıtım merkezlerinden temin edebilirsiniz.
  • Daha önceki AÖL sınavlarında sorulan soruları çözebilirsiniz. (çözmek için tıklayın)
  • Online testler çözerek ders bilginizi ölçebilirsiniz. 
  • İnternet, TV ve radyo yayılarını takip edebilirsiniz.
  • Bazı okullarda ve Halk Eğitim Merkezlerinde Açık Öğretim Lisesi kursları açılmaktadır. Bu kurslara katılarak da sınavlara hazırlanabilirsiniz.

 

AÖL Sınav Dönemleri Nasıldır?

Açık Öğretim Lisesinde eğitim dönemlik yapılmaktadır. Mesela örgün eğitimde Matematik 1 dersi 2 döneme yayılarak Matematik 1 ve Matematik 2 diye okutulmaktadır. Örgün eğitim ve AÖL karşılaştırması ise şu şeklidedir;

Lise 1. sınıfın AÖL deki karşılığı AÖL 1. dönem ve AÖL 2. dönem

Lise 2. sınıfın AÖL deki karşılığı AÖL 3. dönem ve AÖL 4. dönem

Lise 3. sınıfın AÖL deki karşılığı AÖL 5. dönem ve AÖL 6. dönem

Lise 4. sınıfın AÖL deki karşılığı AÖL 7. dönem ve AÖL 8. dönem

NOT: Açık Lisede şuan alan uygulaması yoktur.

 

AÖL'den Mezun Olma Şartları Nelerdir 2017?

  • Toplam döneminizin en az 8 ve üzeri olması gerekmektedir. 
  • Toplam kredinizin ise 192 ve üzerinde olması gerekiyor.
  • Alan kredinizin (eğer alan okuyorsanız) 80 ve üzeri olması gerekiyor.

Bu sıraladığımız maddeleri detaylandıracak olursak durum şöyle; 

  • Alanlı olanlar için 112 kredi ortak derslerden, 80 kredi ise alan derslerinde olması gerekiyor.
  • Alansız derslerde ise 120 kredi ortak derslerden 72 kredi ise seçmeli derslerden olması gerekiyor.  

Bu verdiğimiz kredi rakamları en alt toplamanız gereken rakamlardır. Eğer isterseniz siz daha fazla kredi toplayarak mezun olabilrisiniz.

4.7894736842105 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Derecelendirme: 4.79 (38 Oylar)